Nové číslo Mikrobio(m)novin

Zář 26 2023 | Mikrobio(m)noviny

Téma měsíce: Mikrobiom v umění

Milí přátelé,

doufáme, že jste společně s mikrobiotou prožili krásnou dovolenou a přejeme vám šťastné zahájení školního a akademického roku. Máme radost, že otevíráte další číslo Mikrobiomnovin.

Okurková sezóna je již prakticky za námi a pokud jste během „Sauregurkenzeit“ nic nepřečetli, nezapomeňte si pořídit novou knihu ZKVAŠENO, kterou jsme v rámci Světového dne mikrobiomu slavnostně pokřtili. Hlavní tématem těchto Mikrobiomnovin je mikrobiom a umění.
Zmíníme několik novinek a zajímavostí a mikrobi nás v kuchyni pozvou na tzv. „mořské okurky“. Opět nás čeká poutavé metodické okénko Petry Vídeňské. A těšit se můžete na fotoreportáž z oslav Světového dne mikrobiomu.

Díky skvělému týmu pod vedením Jakuba Hurycha se „okurková sezóna“ vůbec nedotkla sociálních sítí. Monika Cahová pokračuje v organizaci cyklu mikrobioseminářů v Městské knihovně v Praze a Lucie Najmanová neúnavně ladí vzdělávací akce společnosti a komunikuje s mikrobiotou a samozřejmě i se zájemci o spolupráci.
Pokud jste se také nezastavili a máte již naložené okurky, je nyní konečně ten správný čas nahlédnout do čerstvých Mikrobiomnovin.

Přejeme vám hezké čtení.

Motto měsíce:

“Transforming healthier
food for a healthier planet”

Stačí kliknout na obrázek obálky a začíst se.

Přečtěte si i další čísla Mikrobio(m)novin